Corona, hoe verbeter je je immuunsysteem?

In de media wordt veel gesproken en geschreven over het Corona virus. Er worden allerlei maatregelen genomen om verspreiding van het virus te beperken. Ter preventie en bij besmetting is het versterken van het immuunsysteem echter essentieel.

Hoe kun je je immuunsysteem versterken?

Er zijn een aantal basisvoorwaarden om het immuunsysteem zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Daarnaast kunnen tijdelijk een aantal voedingssupplementen ingezet worden om het immuunsysteem te versterken. En er kunnen homeopathische middelen ingezet worden.

1. Basisvoorwaarden voor een optimaal immuunsysteem:

Volwaardige voeding met voldoende vitaminen, mineralen en vetzuren. Eet voldoende groente en fruit en drink voldoende. Nota bene: sommige medicatie kan de opnamecapaciteit verstoren. In dit geval is aanvullende suppletie van belang.

Voldoende slaap

Stressreductie. Stress kost namelijk veel energie waardoor het immuunsysteem onvoldoende bescherming biedt tegen ziekteverwekkers. Dus probeer vertrouwen in eigen afweer op te bouwen in plaats van door angst te laten leiden

Bewegen in de buitenlucht. Dat maakt stoffen vrij die ons tegen ontstekingen beschermen en stress reduceert.

2. Supplementen ter ondersteuning van het immuunsysteem:

Vitamine C, 3000 mg verdeeld over de dag
Vitamine D3, 25-75 mcg (1000-3000 IE)
Zink, 15-20 mg
Magnesium 100 mg
Selenium 100 mcg (dit kan in de vorm van 2-4 paranoten per dag)

NB: bovenstaande doseringen zijn bedoeld voor volwassenen. Kinderen hebben een aangepaste dosering nodig. Gebruikt u medicatie? Kijk dan altijd na of de geadviseerde supplementen bij uw medicatie gebruikt kunnen worden of maak een afspraak voor advies.

3. Homeopathie

Homeopathie kan ingezet worden om de gehele constitutie te versterken. Hierdoor wordt logischer wijze ook het immuunsysteem versterkt. Daarnaast kan homeopathie ingezet worden in acute situaties. Dat wil zeggen als men plotseling klachten krijgt.

Het voorschrijven van een homeopathisch middel is maatwerk. Er is dus geen algemeen homeopathisch middel dat u kunt nemen, maar de middelkeuze is afhankelijk van de specifieke klachten die u vertoont. De ene corona patiënt heeft bijvoorbeeld alleen griepachtige verschijnselen terwijl een ander zware koorts en longontsteking heeft. Ook vergelijkbare klachten kunnen zich net weer anders presenteren. Hierdoor kunnen mensen met een vergelijkbare klacht elke een ander homeopathisch middel voorgeschreven krijgen.

De klachten lijken zich met name op de luchtwegen af te spelen. In de praktijk zijn wij daarop ingespeeld. Ook collegiaal blijven wij elkaar informeren en ervaringen uit wisselen om de best passende ondersteuning te kunnen bieden indien nodig/gewenst.

Wilt u weten wat Homeopathie Alkmaar voor u kan betekenen? Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in. Afspraken kunnen per telefoon of skype plaatsvinden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Anita Jong

06 152 65 783

Ien Brethouwer

072 511 71 08

Of neem contact op via ons contactformulier.