Traumaverwerking

Vanaf het prille begin van ons leven kunnen ingrijpende gebeurtenissen van grote invloed zijn op onze geestelijke en emotionele ontwikkeling. Over het algemeen zijn wij in staat deze gebeurtenissen te verwerken. Echter als de traumatische ervaringen aanhouden en er geen goede opvang en begeleiding is, kunnen ze als onverwerkte trauma’s onze algehele gezondheid negatief beïnvloeden.

Ook kunnen de onverwerkte gebeurtenissen weer opleven na een zogenaamde ’trigger’ gebeurtenis, waardoor oude wonden weer open gaan. We spreken dan van een zogenaamde Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Iedereen reageert op eigen wijze op onverwerkt zeer. Voor de een zijn het nachtmerries met herbeleving, de ander is overprikkeld en geïrriteerd en een derde gaat het uit de weg door er over te zijgen, alcohol of drugs/medicijnen of anderszins afleiding van de pijnlijke herinneringen te zoeken.

Homeopathie en trauma

Kortom, een nare ervaring kan bij verschillende personen tot verschillende gevolgen leiden. Tijdens een consult is er veel aandacht voor de individuele klachten. Dat zorgt al voor enige vorm van ontspanning, waardoor er een begin gemaakt kan worden naar herstel. Daarnaast stimuleert het homeopathisch geneesmiddel het zelfgenezend vermogen van de patiënt zodat psychische blokkades opgeheven kunnen worden.

Homeopathie kan ingezet worden naast reguliere behandelingen. Homeopathie Alkmaar werkt veel samen met EMDR therapeuten, psychotherapeuten, psychiaters en psychologen.

Voorbeelden van trauma’s

U kunt denken aan trauma’s veroorzaakt door geweld of sexueel misbruik, overlijden van een dierbare, ongeval, brand.

Contact opnemen

Wilt u weten wat Homeopathie Almaar voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch of via ons contactformulier.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Anita Jong

06 152 65 783

Ien Brethouwer

072 511 71 08

Of neem contact op via ons contactformulier.