Zwangerschapswens

Niet voor alle paren gaat een kinderwens in vervulling. Er zijn steeds meer wensouders die moeilijk zwanger kunnen worden. Bij gynaecologisch onderzoek wordt er soms een aanwijsbare en behandelbare oorzaak gevonden bij de vrouw of bij de man. Soms echter is er geen verklaring voor de uitblijvende zwangerschap. Een langdurig en belastend medisch traject wordt dan in werking gezet met soms een verrassende uitkomst, maar evenzo vaak blijft de kinderwens onverklaarbaar vervuld.

Kinderwens en homeopathie

Regelmatig vinden paren hun weg naar onze praktijk. Zowel de groep die nog in een behandeltraject zit als zij die ‘uitbehandeld’ zijn en met het verdriet moeten ‘leren leven’.

Binnen de klassieke homeopathie richten we ons uiteraard op de kinderwens, maar nemen we ook factoren in acht die een onderliggende belemmering voor een uitblijvende zwangerschap kunnen zijn. Stress door (leeftijds)druk, omgevingsdruk/verwachting, angst voor mislukking rouw door verlies van eerdere zwangerschap(pen), seksueel misbruik etc. Door in de behandeling aandacht te schenken aan onderliggende gevoeligheden kan bij de partners meer ruimte en ontspanning komen. Dit heeft vaak een positieve invloed op de seksualiteit: niet alleen een kindje maken, maar weer in verbinding komen met elkaar. Dit kan weer een positieve werking hebben op een evenwichtige hormoonhuishouding. En uiteraard is een evenwichtige cyclus de basis voor een bevruchting.

Ook zal de homeopaat aandacht schenken aan een gezonde leefstijl met aandacht voor balans in de cyclus, gezond sperma, dus de biochemie van het lichaam en de chemie van de relatie.

Vruchtbaarheid, fertiliteit, levenskracht, leven doorgeven is evolutionair de essentie van ons bestaan. Mogelijk is het daardoor ook zo ingrijpend en ontwrichtend als dit niet lukt. De illusie van de maakbaarheid van het leven wordt verbroken. Iedere gynaecoloog kent verhalen van onverklaarbare kinderloosheid en onverklaarbare zwangerschappen.

En zo kennen wij in de praktijk vele verhalen over de vervulling van de kinderloosheid. De vele geboortekaartjes zijn een bewijs van de kracht van de homeopathie. Maar ook kan de homeopathie ondersteunen om een leven zonder (eigen) kinderen als zinvol te beleven.

Wij werken samen met collega’s uit aanvullende disciplines zoals verloskunde, verlieskunde, acupunctuur, osteopathie, haptonomie etc.

 

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Anita Jong

06 152 65 783

Ien Brethouwer

072 511 71 08

Of neem contact op via ons contactformulier.